CASEÏNA: La caseïna és un fosfoproteid que es troba a la llet com un col·loide protector de l’albúmina formant caseïnats. No es coagula a baixes temperatures. Està formada per un conjunt compost de diverses proteïnes. A part d’utilitzar-se per la fabricació d’aliments s’utilitza per fer pagaments, pintures, cobertes protectores, plàstics
GLUCOSA: La glucosa, té un paper important en el
metabolisme, com a font d'energia. En els organismes vegetals és combinada amb
la D-fructosa, i es considera que tots dos composts deriven de la sacarosa;
sovint també es troba combinada en forma d'un polisacàrid, com el midó. El
comportament químic de la glucosa és que es pot fermentar i produir alcohol
etílic i diòxid de carboni, i també pot ser metabolitzada per nombrosos
microorganismes i produir àcid acètic... La glucosa és un glúcid essencial en
l'alimentació dels animals, és absorbida amb molta més facilitat que altres
monosacàrids i satisfà un 50% de les necessitats energètiques de l'home i dels
animals.
LACTOSA: La
lactosa és un glúcid lliure format per la unió d’una molècula de
glucosa i una altra de galactosa que existeix en una
quantitat important en totes les llets, és també el
component més abundant, el més simple i
el més constant de proporció. És l'element soluble més abundant i
la seva activitat osmòtica global és molt més elevada
que la dels altres components.
REACCIÓ DE BENEDICT: La reacció de Benedict
és un mètode colorimètric que s’utilitza per identificar sucres reductors. El
color del reactiu de Benedict és blau. Una reacció positiva (que detecta els
sucres reductors) resulta en l’observació d’un canviï de color.
![]() |
Reacció de Biuret |
REACCIÓ DE BIURET: El Reactiu de Biuret és aquell que
detecta la presència de proteïnes, i
altres compostos amb dos o més enllaços peptídics en
substàncies de composició desconeguda. El reactiu, de
color blau, canvia a violeta en presència de
proteïnes, i canvia a rosa quan es
combina amb polipèptids de cadena curta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario