martes, 15 de noviembre de 2011

HIDRATS DE CARBONI



Els hidrats de carboni anomenats també glúcids són la principal font d'energia per al cos. Són les substàncies nutritives més importants en l'alimentació. Entre el 50-60% de les calories d'una dieta són hidrats de carboni.
Els hidrats de carboni estan formats per carboni C, hidrogen H, i oxigen O.
Els sucres són glúcids i en trobem a la lactosa de la llet; la sacarosa és el sucre comú.
El midó és una reserva energètica que la trobem en els vegetals.
Mitjançant el procés digestiu es transformen els glúcids a glucosa que és un sucre més simple. La mucosa intestinal absorbeix els sucres simples per poder-se repartir al nostre organisme.
Altres funcions dels hidrats de carboni són funcions plàstiques o estructurals, són necessaris per sintetitzar altres compostos i es poden acumular en forma de greix si n'hi ha en excés.

Classificació dels glúcids:


a) Monosacàrids: fructosa
b) Disacàrids: lactosa llet
c) Polisacàrids: Midó

No hay comentarios:

Publicar un comentario