martes, 8 de noviembre de 2011

Definicions

Colesterol: El colesterol no es una altra cosa que un tipus de greix, un lípid que participa en molts processos fisiològics com el cel·lular, el digestiu, i en la sintetització d'hormones entre altres funcions.


OMEGA-3: Els àcids grassos omega-3 són un tipus de greix poliinsaturat essencial . Igual que els àcids grassos omega-6 són insaturats.

Serveixen per:

  • Formació de membranes cel·lulars
  • Formació d'hormones
  • Correcte funcionament del sistema inmunològic
  • Correcte formació de la retina
  • Funcionament de les neurones

Iogurt: S'entén per iogurt el producte de llet coagulada obtinguda per fermentació làctica mitjançant l'acció de Lactobacillus bulgaricus i Stretococus Thermophilius a partir de la llet pasteuritzada total o parcialment desnatada; sèrum de la llet; proteïnes de la llet i altres productes procedents del fraccionament de la llet.

Mató: El mató és un tipus de formatge amb menys greix que la majoria de formatges. Es fabrica artesanalment fent bullir la llet (sovint de vaca tot i que també s'utilitza d'ovella o de cabra) i coagulant-la amb un element vegetal (card o herba-col), suc de llimona o quall d'animal.


Flam: Dolç gelatinós fet amb llet, sucre, ous i de vegades farina que tothom posa en un bany maria dins un motlle  en forma de tronc de con  perquè es prengui.


Formatge: Producte elaborat a partir de la quallada de la llet  pura o bé desnatada o de l'enriquida amb nata ( greix  de la llet) Les principals operacions en la fabricació del formatge són la caseïficació, el premsatge, el salament i la maduració.


No hay comentarios:

Publicar un comentario