Els
hidrats de carboni anomenats també glúcids són la principal font
d'energia per al cos. Són les substàncies nutritives més
importants en l'alimentació. Entre el 50-60% de les calories d'una
dieta són hidrats de carboni.
Els
hidrats de carboni estan formats per carboni C, hidrogen H, i oxigen
O.
Els
sucres són glúcids i en trobem a la lactosa de la llet; la sacarosa
és el sucre comú.
El
midó és una reserva energètica que la trobem en els vegetals.
Mitjançant
el procés digestiu es transformen els glúcids a glucosa que és un
sucre més simple. La mucosa intestinal absorbeix els sucres simples
per poder-se repartir al nostre organisme.
Altres
funcions dels hidrats de carboni són funcions plàstiques o
estructurals, són necessaris per sintetitzar altres compostos i es
poden acumular en forma de greix si n'hi ha en excés.
Classificació
dels glúcids:
a)
Monosacàrids: fructosa
b)
Disacàrids: lactosa llet
c)
Polisacàrids: Midó
No hay comentarios:
Publicar un comentario